Logo

In een snelle finale versloegen ze hun landgenoten Ding Ning en Guo Yan.

Van bij aanvang van de finale, weten beide Chinese dubbels wel te imponeren met hun snelle aanvallende spel. In een wisselende game weten titelverdedigers Guo Yue en Li Xiao Xia op het juiste moment de bovenhand te behalen.

In de tweede game gaan Guo Yue en Li Xiao Xia op hun elan door. In een mum van tijd staat het maar liefst 10-1. Ding Ning en Guo Yan kunnen nieuw gameverlies nog even uitstellen.

Ding Ning opent de score voor haar duo met een terugspringballetje na een moeilijk te halen netbal (1-1). De titelverdedigers zijn hier even van onder de indruk en komen vier punten achter, maar werken die achterstand vrij snel terug weg (5-5). Ondanks twee gamepunten tegen weten Guo Yue en Li Xiao Xia in een spannende finish ook de derde game, na veel overleg en een gele kaart voor tijdrekken, te winnen.

De opslagen van Guo Yue brengt een neiuwe titel binnen handbereik (8-6). Als het uitdagende duo terug komt tot op een punt, nemen Guo Yue en Li Xiao Xia een time-out voor hun laatste service. Ding Ning serveert om in de wedstrijd te blijven, maar is het te laat...


Resultaten

  • Guo Yue/Li Xiao Xia - Ding Ning/Guo Yan (4 - 0: 8, 5, 11, 8)