Logo

In hun zinderende halve finale versloegen ze het Zuid-Koreaanse duo Jung/Kim.

Het herendubbelspel tussen China (Ma Long en Xu Xin) en Zuid-Korea (Jung Young Sik en Kim Min Seok) is de opener van de voorlaatste dag van het WK in Rotterdam. De overmacht van China in onze sport blijft duidelijk zichtbaar in de eerste set waarin Ma Long en Xu Xin (foto) hun tegenstanders slechts twee punten gunnen.

Naarmate de wedstrijd vordert, loopt de Ahoy stilaan vol. Het evenement zou volgens de organisatie vanaf vandaag volledig uitverkocht zijn. De meeste zitjes zijn op dit moment nog vrij, maar naarmate de dag vordert en de kwartfinales bij de mannen nadert zullen de lege zitjes waarschijnlijk op een hand te tellen zijn.

Beneden in de zaal ondervindt het eerste Chinese duo van de dag ook in de tweede game nauwelijks problemen. Deze keer wisten Jung en Kim vier punten te veroveren.

Het heeft even geduurd, maar vanaf de derde game zien we wel een wedstrijd. Prachtige balwisselingen volgen elkaar op, met de Zuid-Koreanen zowaar aan de winnende hand (7-5). Het hoogtepunt was het vijftiende punt waarbij de Zuid-Koreanen na een rally van zo'n twintig of meer balwisselingen de aanval overnamen van de Chinezen en Ma Long te ver in zijn backhand verdrongen.

Ook in de vierde game weten Jung en Kim vrij lang gelijke tred te houden met hun Chinese opponenten. Ma Long en Xu Xin nemen bij een 9-8 voorsprong een time-out, nadat de druk van Zuid-Korea groeide door de kloof te verkleinen tot één punt. In een zinderend einde trekken de Chinezen het laken naar zich toe.

Game vijf geeft het publiek opnieuw waar voor zijn geld. Deze keer weten Jung Young SIk en Kim Min Seok hm met het kleinste verschil te winnen. Het steeds talrijker wordende publiek geniet met volle teugen.

Xu en Ma trekken in de zesde game hun volle arsenaal open, wat tot een nieuw hoogtepunt leidt als ze bij 10-7 opnieuw wedstrijdpunten veroveren op magistrale wijze. Een punt later zijn de eerste finalisten voor vanavond gekend.

Resultaat

  • Ma Long/Xu Xin - Jung Young Sik/Kim Min Seok (4 - 2: 2, 4, -6, 10, -11, 7)