Logo

Het minste wat je kan zeggen van Jun MIzutani is dat hij voor winst ging. Maar ondanks enkele prachtige rallies is het Wang Hao die zich als eerste plaatst voor de halve finales.

De eerste kwartfinale tijdens het WK in Rotterdam was allessinds een voltreffer. In een open wedstrijd voor een bijna volle zaal gaat de Japanner graag zijn gang, maar in de eerste set kan hij Wang Hao helaas (nog) niet de baas. Mizutani ziet er vrij zenuwachtig uit en trekt regelmatig aan de revers van zijn shirt.

Set twee is iets spannender, maar ook hier laat Wang Hao zich nooit helemaal bedreigen. Hij maakt het uit met een geplaatste bal in de backhand van zijn linkshandige uitdager.

De beste verdediging is de aanval, is een zegswijze die Mizutani in zijn hart draagt. De druk van Wang Hao is echter zelfs dan zo groot dat de Japanner te veel fouten maakt om Wang Hao echt in problemen te brengen. Bij 5-2 in de derde set neemt Jun Mizutani zelfs een time-out. Even nog kan hij nog de druk opvoeren (5-4) maar daarna gaat ook deze set naar de huidige nummer een van de wereld.

Dan maar echt verdedigen, moet zijn coach hebben gedacht. De aanvallen van Mizutani zijn veel schaarsers, hoge ballen en contrablok voeren nu het hoge woord bij de Japanner (5-4). Wang Hao reageert met veel kortere en rustigere aanvallen, waardoor veel ballen in het net gaan (8-4). Showtime is over voor Mizutani. Wang Hao lijkt klaar voor het podium.

Resultaat

  • Wang Hao - Jun Mizutani (4 - 0: 5, 7, 5, 6)