Logo

Vannacht zijn in Colombia de individuele wereldkampioenschappen voor junioren gestart. Voor België hadden Lauric Jean en Cédric Nuytinck zich geplaatst voor deze competitie.

Lauric en Cédric eindigden beiden op een tweede plaats in hun poule waardoor ze zich hebben gekwalificeerd voor de hoofdtabel. Daarin nemen ze het in de eerste ronde respectievelijk op tegen de Kroaat Frane Kojic en de Fransman Quentin Robinot.

Nuytinck zat in een groep van drie spelers en was in zijn eerste wedstrijd kansloos tegen de Koreaan Kim Min Seok (ITTF-J #4). Ook de Nederlanders Boris De Vries kon niet winnen van de Koreaan waardoor Cé en Boris onderling moesten uitvechten wie de poule overleefde. Uiteindelijk was het Cédric die aan het langste eind trok in een viersetter (-10, 6, 2, 10).

Lauric had een grotere poule van 4. Daarin moest hij enkel zijn meerdere erkennen in de Fransman Thomas Le Breton. Winst van de Colombiaan Mario Fuquene en de Braziliaan Gustavo Souza leverden hem uiteindelijk een tweede plaats op.