Logo

China was weer de overheersende tafeltennismacht tijdens deze individuele wereldkampioenschappen in het Japanse Yokohama. Op drie bronzen medailles na (Korea en Hong Kong, dames dubbel -- Japan, heren dubbel), wist China alle medailles mee naar huis te nemen. Wang Hao en Zhang Yining zijn de gelukkigen met hun individuele gouden plak.

Voor de Europeanen was het moeilijk om in verweer te gaan: Böll en Schlager gaven forfait; Samsonov gaf vroegtijdig de geest tegen de Koreaan Jung Hoon Kim. Beste Europeaan werd uiteindelijk de Deen Michael Maze met een kwartfinale tegen Ma Long. Ook bij de dames was een kwartfinale het beste resultaat. De Tsjechische Iveta Vacenovska verloor er van Shiwen Liu.

Bij de Belgen mag vooral Benjamin Rogiers terugkijken op een geslaagd WK. Hij wist zich immers te plaatsen voor het hoofdtornooi, waar hij in de eerste ronde speelde tegen Peng Tan (ITTF-31). Beste Belg is uiteraard Jean-Michel Saive, die de tweede ronde van de hoofdtabel behaalde. Yannick Vostes en Martin Bratanov sneuvelden eervol in de laatste kwalificatiewedstrijd. Ook op het dubbelspel mag positief worden teruggekeken: Vostes en Rogiers behaalden een mooie tweede ronde (1/16de finale).

Resultaten
 • Heren
 1. Wang Hao
 2. Wang Liqin
 3. Ma Long // Ma Lin
 • Dames
 1. Zhang Yining
 2. Guo Yue
 3. Liu Shiwen // Li Xiaoxia
 • Heren dubbel
 1. Wang Hao / Chen Qi
 2. Ma Long / Xu Xin
 • Dames dubbel
 1. Guo Yue / Li Xiaoxia
 2. Ding Ning / Guo Yan
 • Dubbel gemengd
 1. Li Ping / Cao Zhen
 2. Zhang Yike / Mu Zi