Logo

Opvallende naam in de kwalificaties van het enkelspel tijdens de Wereld Jeugdkampioenschappen: Martin Allegro. De Belg werd als reservespeler in laatste instantie toegevoegd aan de deelnemerslijst in het Marokkaanse Rabat.

Allegro, die deze week oorspronkelijk in de Open van Finland zou aantreden, zal in groep 22 mee strijden om de titel bij de junioren. Hij vormt samen met Florent Lambiet overigens ook een koppel in het dubbelspel. Voor het dubbel gemengd was hij helaas te laat.

Beide Belgen zijn als tweede geplaatst in hun groep en dus favoriet om door te stoten naar de eerste ronde van het hoofdtoernooi. Martin en Florent debuteren beiden met een ruime 4-0 overwinning tegen de plaatselijke nummer vier van hun groep.

In het gemengd dubbel werd Florent gisteren reeds in de eerste ronde uitgeschakeld met zijn Roemeense gelegenheidspartner Adina Diacounu. Zij verloren in de vijfde set van een Taïwanees duo.

Gaetan Swartenbrouckx neemt Martin's plaats in tijdens de Finlandia Open, waar ook Arthur Bilas de wapens zal kruisen onder leiding van Damien Delobbe.