Logo

Morgen start de individuele competitie van de Wereld Jeugdkampioenschappen (WJK) 2013 in het Marokkaanse Rabat. Florent Lambiet verdedigt er de Belgische eer in het enkelspel en het gemengd dubbel.

België behaalde tijdens de recentste Europese Jeugdkampioenschappen geen vijfde plaats in de landencompetitie bij de jongens en mag dus niet deelnemen aan de landencompetitie, die vandaag wordt afgesloten. Florent Lambiet staat op de wereldranglijst wel hoog genoeg om deel te nemen aan de individuele competitie. Hij zal ook dubbelen met de Roemeense Adina Diaconu.

Florent behoort tot de derde groep geselecteerden. De eerste zestien spelers debuteren dit tornooi in de hoofdtabel; de andere spelers openen de competitie in 24 kwalificatiegroepen, waarin de twee beste spelers doorstoten naar de eerste ronde van het hoofdtornooi met 64 spelers. Lambiet is dus als tweede geplaatst in kwalificatiegroep 21 en krijgt de grootste concurrentie van de Argentijnse groepsfavoriet Fermin Tenti. De Tunesiër Nadim Ben Mekki en de thuisspeler Mouad Amali zullen echter willen stunten en zich zo te plaatsen voor de eerste ronde. Alle wedstrijden uit deze fase van het tornooi vinden plaats op donderdag 5 december.

Vandaag staan echter de eerste wedstrijden in het gemengd dubbel op het programma. Lambiet en Diaconu openen tegen een kwalificatieduo, maar krijgen in de tweede ronde waarschijnlijk het Japanse duo Sambe en Kato tegenover zich, de nummers drie in Rabat. Bij een stunt speelt het gelegenheidspaar vrijdag verder.

 

Ondanks dat China vorig jaar alle gouden medailles opeiste, staat Japan bij de jongens met stip op een. Yuto Muramatsu is – bij afwezigheid van regerend kampioen Fan Zhen Dong – de beste speler in Rabat. Binnen de top vier krijgt hij het gezelschap van landgenoot Masataka Morizono, de Fransman Tristan Flore en de Braziliaan Hugo Calderano. De finale van de landencompetitie gaat overigens tussen Japan en Frankrijk.

Bij de meisjes is China wel het sterkst vertegenwoordigd met Gu Yuting en Liu Gao Yang. De Japanse Miyu Kato en Doo Hoi Kem vervolledigen de top vier in Rabat. Bernadette Szocs is met een achtste plaats de sterkst aanwezige Europese speelster. China en Japan strijden vandaag om het goud in de landencompetitie.