Logo

Lisa Lung heeft zich samen met haar Europese collega's tot winnaar gekroond tijdens de World Cadet Challenge. Het oude continent bleef na een spannend duel de baas over Azië.

De Europese kopvrouw Adina Diaconu zette haar team op voorsprong dankzij een goede overwinning op de Zuid-Koreaanse Lee Ka Yee. Lisa kon daarna niet stunten tegen de pas veertien jaar geworden Japanse nummer een van de wereld in haar leeftijdscategorie, Mima Ito, maar dankzij de zege van Maria Taylakova op Jiho Kim bleef een stunt in de lucht hangen.

Ito liet in het duel der kopvrouwen geen twijfel bestaan over haar sterkte, waardoor de druk op een zege volledig op de schouders van Lisa terecht kwam. Die leek eerst te moeten buigen voor Lee (5-11), maar vocht zich nadien terug in de wedstrijd en bracht met 3-1 het goud in Europese handen.

De Belgische inbreng in het succes kwam niet alleen van speelster Lisa Lung. Marc Closset was immers als coach aangeduid voor het Europese meisjesteam tijdens deze clash der continenten. Het is nog maar de tweede maal dat Europa goud kan behalen in deze competitie.

 

Bij de jongens ging het goud wel naar Azië, dat Europa met 3-0 versloeg.