Logo

Na goud in de teamcompetitie van de World Cadet Challenge, veroverde Lisa Lung samen met de Roemeense Adina Diaconu het zilver in het dubbelspel. Individueel wist Lisa een knappe vijfde plaats te veroveren Lisa Lung heeft een vijfde plaats veroverd tijdens het officieus WK tafeltennis voor cadetten.

Als tweede reekshoofd was een medaillestrijd eigenlijk een must voor het Belgisch/Roemeense duo. De halve finale werd vlot bereikt zonder setverlies, waarna ook het verrassend sterke Zuid-Amerikaanse duo Diaz/Takahashi met 3-1 opzij werd gezet. Met het Aziatische duo Ita Mimo (Japan) en Kim Jiho (Zuid-Korea) verscheen aan de andere kant van de tafel het favorietenduo. Voor Europa zat er geen nieuwe stunt in, want Mimo en Kim veroverden het goud in vier sets.

Individueel bereikte Lisa logisch de kwartfinales, waarin ze echter haar meerdere moest erkennen in de verrassend sterke Lee Ka Yi (Hongkong). Uiteindelijk wist Lung haar vijfde plaats op de ranglijst waar te maken door in de strijd om plaatsen vijf tot en met acht niet meer te verliezen. De eindzege ging niet onverwacht naar de Japanse Ito Mima, die zich als cadet reeds in de top veertig van de wereld heeft genesteld.

 

Bij de jongens ging de titel naar de Zuid-Koreaan Hwang Minha voor de Japanner Yuto Kizukuri. Beiden moesten als topfavoriet in het dubbel echter hun meerdere erkennen in Roemeens/Moldavisch duo Pletea/Putuntica.