Logo

De dominantie van China is nog niet tanende. Tijdens de Wereld Jeugdkampioenschappen kon China zowel bij de jongens als de meisjes de landencompetitie op haar naam te schrijven na een 3-0 overwinning op Japan.

Voor de jongens is het de negende overwinning op rij in dit kampioenschap en dat gaf een goed gevoel voor eigen publiek nadat de individuele titel vorig jaar onverwacht naar de Zuid-Koreaan Jang Woo-Jin. De druk op de lokale spelers is immers bijzonder groot. Naast Japan prijken nog twee Aziatische landen op het podium: Zuid-Korea en Taïwan veroverden immers brons.

Ook bij de meisjes gaat de titel dus naar het thuisland. Voor hen is het de vierde opeenvolgende titel. Japan verovert ook hier zilver, maar de meisjes voelden ondanks de 3-0 nederlaag dat het verschil met de overwinnaars kleiner is geworden en willen volgend jaar een nieuwe gooi doen naar goud. Opvallend was de sterke prestatie van de Verenigde Staten van Amerika die voor het eerst in de geschiedenis een medaille behaalden dankzij plaatsing voor de halve finales. Het tweede brons ging naar Hong Kong.

Langs Europese zijde wisten Zweden, Frankrijk en Hongarije zich te plaatsen voor de kwartfinales. Uiteindelijk veroverden de Franse jongens de vijfde plaats na een laatste overwinning op Zweden. Bij de meisjes eindigt Frankrijk zesde na Zuid-Korea. Ook Duitsland wist in deze categorie de kwartfinales te bereiken.

Lisa Lung en Eline Loyen zijn ook van de partij in China, maar mochten niet deelnemen aan de landencompetitie. Zij waren als eerste reserveteam aangeduid maar helaas schreven alle geplaatste landen zich in. Zij komen later vandaag, samen met Martin Allegro, wel nog in actie tijdens de eerste rondes van het dubbel gemengd.