Logo

China is er in geslaagd om alle gouden medailles te veroveren tijdens de Wereld Jeugdkampioenschappen in eigen land.

Na de twee maal goud in de landencompetitie, trokken de lokale talenten ook aan het langste eind in alle enkel- en dubbelcompetities met zeven gouden medailles in totaliteit. Bij de jongens ging Yu Ziyang met de hoogste eer lopen door Olympisch Jeugdkampioen Yuto Muramatsu in vier sets te verslaan. Zijn landgenoten Lyu Xiang en Xue Fei waren de besten in het dubbelspel na een spannende finale tegen het Zuid-Koreaans duo Cho Seungmin en Kim Minhyeok.

Bij de meisjes was het goud weggelegd voor Wang Manyu, die de betere was van haar landgenote Zhu Chaohui. Chen Xingtong en Liu Gaoyang veroverden in het dubbelspel het goud voor het Japanse duo Mima Ito en Miu Hirano. Voor Chen was er een tweede gouden medaille weggelegd aan de zijde van Wang Chuqin in het dubbel gemengd, waarin ze hun landgenoten Lyu Xiang en Wang Manyu de baas bleven.

De Europese jongens en meisjes geraakten niet verder dan een 1/8ste finale. Dat was weggelegd voor Qiu Dang (Duitsland), Anton Kallberg (Zweden), Fiip Zeljko (Kroatië), Ekaterina Guseva (Rusland), Nina Mittelham (Duitsland) en Lea Rakovac (Kroatië).