Logo

Jean-Michel Saive, Cedric Nuytinck en Robin Devos zullen eind april afzakken naar China om er deel te nemen aan de individuele wereldkampioenschappen.

Saive is na kort van zijn troon gestoten te zijn opnieuw de beste Belg op de wereldranglijst. Hij is in Suzhou als 89ste geplaatst en vrijgesteld van kwalificaties. Ook Cedric Nuytinck is verzekerd van deelname aan het hoofdtornooi met een 94ste plek op de plaatsingslijst. Robin Devos [107] moet zich via de kwalificaties bij de andere Belgen knokken. Robin en Cedric zullen naast het enkelspel ook aantreden in het dubbelspel.

Bij de heren is de Chinees Ma Long titelfavoriet voor zijn landgenoten Xu Xin, Zhang Jike en Fan Zhendong. Jun Mizutani is als vijfde reekshoofd de eerste niet-Chinees, Dimitrij Ovtcharov [6] de eerste Europeaan. Timo Boll, Marcos Freitas, Vladimir Samsonov en Chuang Chih-Yuan vervolledigen de top tien.

China bezet ook bij de dames de top drie van de plaatsingslijst met Ding Ning, Liu Shiwen en Li Xiaoxia. De Singaporese Feng Tianwei en de Japanse Kasumi Ishikawa vervolledigen de top vijf. De Oostenrijkse Liu Jia is met een tiende plaats de eerste Europese voor de Hongaarse Georgina Pota [15].

De individuele wereldkampioenschappen 2015 starten op 26 april. Op 3 mei worden in het Chinese Suzhou de laatste medailles uitgereikt.