Logo

Studenten uit de hele wereld strijden momenteel in de 28ste editie van de Zomeruniversiade om medailles in verschillende sporttakken. Ook het tafeltennis is vertegenwoordigd in het Zuid-Koreaanse Gwangju met drie Belgische atleten.

Lauric Jean, Martin Allegro en Gaetan Swartenbrouckx (foto) kenden een moeilijke start tegen Japan, waar ze logisch met 0-3 van verloren, maar wisten zich via een tweede plek in de kwalificatiepoule na een makkelijke winst op Algerije wel te plaatsen voor de 1/8ste finales van de landencompetitie. Daarin trof het Rusland met een bijzonder spannend wedstrijdverloop als gevolg. Het Belgische trio won de eerste twee wedstrijden immers telkens in de belle om een 2-0 voorsprong op te bouwen, maar zag die na twee verliesbeurten zonder setwinst snel als sneeuw voor de zon verdwijnen. In het beslissende duel kwam er opnieuw een vijfde set aan te pas, die voor de derde maal in Belgische handen bleef. Vandaag ontmoeten Lauric, Martin en Gaetan nog Frankrijk tijdens de kwartfinales.

Minder goed nieuws is er uit het dubbelspel, waarin Lauric en Gaetan snel met 0-3 verloren van het Roemeense duo Dan / Monteanu. Martin Allegro zou in principe aantreden aan de zijde van FLorent Lambiet, maar die gaf forfait voor het tornooi.