Logo

De Europese cadetten jongens behaalden goud tijdens de ITTF World Cadet Challenge, een officieus WK voor spelers tot 15 jaar in continententeams. Coach van dienst was onze eigenste Marc Closset.

Het Europese kwartet bestond uit de Roemeen Cristian Pletea, de Litouwer Medardas Stankevicius, de Zweed Truls Moregard en Cristian Chrita uit Moldavië. Reeds in de poules was duidelijk dat er weinig tegenstand bestond voor het team van Closset: het bereikte de halve finale zonder een enkel individueel verlies.

Noord-Amerika kon met Jack Wang in die halve finale wel een eerste tegenprik plaatsen door te winnen van Moregrard, maar daar bleef het bij: Europa wist in de finale zelfs Azië met 3-0 opzij te zetten. Noord-Amerika won in de strijd om het brons van haar zuiderburen (Latijns-Amerika).

 

Closset was na de eindstrijd enthousiast over zijn team: "Ik had het volste vertrouwen in dit team. Het is in staat om op een hoog niveau te spelen en kan dat niveau halen op de momenten waar het moet. Elke wedstrijd wijzigde ik de opstelling van mijn spelers. Dat was misschien riskant, maar als je dan ziet dat Moregard in de finale zijn eerste set verliest van Song Junhyun om terug te komen en zelfs te overwinnen, dan is dat mede dankzij de teamgeest. Dat is waar ik voor sta."

Voor Marc, die bij de VTTL de junioren meisjes onder zijn hoede heeft op internationaal niveau, is het niet de eerste maal dat hij een team naar goud leidt op de ITTF World Cadet Challenge. Vorig jaar lukte hem dat ook met de Europese meisjes. "Ik heb het al van de eerste dag gezegd. Wat ik vorig jaar met meisjes deed, dat kan ik dit jaar met de jongens", glunderde Closset bij de ITTF.

 

Bij de meisjes ging de titel naar Latijns-Amerika, dat in de finale Europa versloeg met 3-1. Azië sneuvelde in de halve finale nipte van de uiteindelijke winnaars en wist uiteindelijk beslag te leggen op de derde plaats.