Logo

Het Vlaamse kwartet dat deze week deelneemt aan de Wereld Jeugdkampioenschappen in de Franse Vendée heeft een knappe dertiende plaats behaald.

Op papier zat er meer in voor Lisa Lung, Eline Loyen, Margo Degraef en Marie Maesen, maar de loting in de eerste poulefase was hen niet gunstig gestemd. De groepsfavorieten troffen met Noord-Korea een zwaar onderschat team waardoor de eerste plaats, nodig om zich te plaatsen voor de tweede poulefase, te hoog gegrepen bleek. Enkel Margo Degraef kon in het derde duel een set afsnoepen, terwijl Lisa Lung slechts in een set aanspraak kon maken op setwinst. Eline Loyen werd zo goed als weggespeeld. Het trio verwerkte de domper meteen met een mooie 3-0 overwinning op Hongarije.

In het vervolg, de strijd voor de plaatsen 13 tot en met 20, dreef het talent van het Vlaamse kwartet opnieuw boven. Egypte kon nog wel een individuele zege boeken, maar zonder kopvrouw Lisa Lung veroverde het damesteam de dertiende plaats met een 0-3 zege tegen (opnieuw) Hongarije, wat meteen de sterkte van de kwalificatiepoule aantoonde. De Hongaarse meisjes konden nu wel in elk duel een belle afdwingen, maar Eline, Margo en Marie hielden het hoofd koel.

 

De dames (met ook belofte Nathalie Marchetti op de foto) hebben zich als doel gesteld om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen van Tokyo in 2020. Ze zijn daarvoor nog op zoek naar een goede ploegnaam, vergelijkbaar met de Red Flames (voetbal), de Red Panthers (hockey) of de Yellow Tigers (volleybal). Suggesties zijn welkom bij Belgian TT 2 Tokyo.