Logo

De Belgische heren hebben dankzij een 3-0 overwinning tegen Nederland de tweede plaats in hun kwalificatiegroep van het Wereldkampioenschap voor Landenteams in Maleisië.

Het werd een felbevochten zege tegen onze Nederlandse noorderburen. Tot drie maal toe wisten Ewout Oostwouder, Laurens Tromer en Rajko Gommers een belle af te dwingen, maar zowel Cedric Nuytinck, Robin Devos als Lauric Jean wisten die telkens tot een goed einde te brengen. Met deze zege stelde het Belgische team haar tweede plaats in groep E (2de divisie) veilig.

Ondertussen is ook de loting voor de tweede fase van het WK in Kuala Lumpur uitgevoerd. België kijkt in de 1/8ste finale in de ogen van Slovakije, een bekende tegenstander sinds de Europese Kampioenschappen toen België de finale in de tweede divisie van dat land won. In de volgende ronde wacht gek genoeg opnieuw Brazilië, het op papier sterkste land in de divisie en in de kwalificaties nog met 3-0 ruim te sterk voor de Belgen. Ook Iran zit in dezelfde fabelhelft zodat het onmogelijk is dat twee teams uit deze poule promotie afdwingen naar de Championship Division.