Logo

De Belgische heren hebben zich niet kunnen plaatsen voor de halve finales van de tweede divisie tijdens het WK voor Landenteams 2016 in Kuala Lumpur.

Net als in de kwalificatiegroep moesten Cedric Nuytinck, Robin Devos (foto) en Florent Lambiet hun meerdere erkennen in Brazilië, in Maleisië dus het enige land dat kon winnen van onze landgenoten. Het Belgische trio kwam wel dichter bij een stuntzege. Nuytinck sneuvelde pas in de belle tegen Thiago Monteiro, terwijl Robin Devos de Belgen langszij bracht met een felbevochten zege tegen Hugo Calderano. Lambiet maakte het Cazuo Matsumoto opnieuw knap lastig, maar kon geen set meepikken, waarna Monteiro de Braziliaanse zege snel veilig stelde door Devos in drie sets opzij te zetten.

Door deze nederlaag zijn de Belgen uitgeschakeld in de rechtstreekse promotiestrijd naar de Championship Division. Als ze binnen twee jaar op het allerhoogste niveau willen aantreden, zullen ze zich moeten kwalificeren via de wereldranglijst voor teams. Onze landgenoten zijn daar alleszins goed naar op weg, want in februari stonden ze reeds op de 26ste plaats. Brazilië prijkt op plaats 18.