Logo

China heeft zowel bij de heren als de dames het goud verovert tijdens de afgelopen Wereldkampioenschappen voor lendenteams in het Maleisische Kuala Lumpur. Japan beet twee maal met 3-0 in het stof in de finale van beide reeksen.

De dominantie van het Aziatische land was opnieuw bijzonder groot. Belles kwamen er bij de heren niet aan te pas, bij de dames kroop Li Xiaoxia wel drie maal door het oog van de naald, waaronder in de finale bij een 0-2 achterstand tegen Kasumi Ishikawa. Individueel verloor uiteindelijk niemand een wedstrijd.

Duitsland was de grot afwezige bij de kampioenstabel bij de heren. Onze oosterburen waren onthoofd door een blessure van Dimitrij Ovtcahrov en ook Timo Boll presteerde nog niet op zijn sterkst na zijn recent wederoptreden. Het resultaat was dat ze hun kwalificatiepoule niet overleefden. Engeland profiteerde daar gretig van en stoomde meteen door naar een bijzonder schitterende halve finale tegen Japan. Zuid-Korea veroverde eveneens brons.

De Nederlandse Britt Eerland zorgde in de kwartfinales bijna voor een stunt tegen Ding Ning, maar sneuvelde uiteindelijk toch in de belle. Het einde van een puike prestatie voor onze noorderburen, die samen met Duitsland de beste Europese prestatie neerzetten bij de dames. Het brons ging uiteindelijk naar Noord-Korea en Taïwan.

Langs Belgische kant wisten de heren een mooie gedeelde 29ste plaats te bereiken, een ronde verder dan 2014 (toen Jean-Michel Saive ook nog in het team was opgenomen). Mits een goede progressie als team op de wereldranglijst, behoort een plaats in de Championship Division binnen twee jaar nog steeds tot de mogelijkheden. De meisjes wisten bij hun wederoptreden een knappe gedeelde 33ste plaats te veroveren, wat meteen ook veiligheid biedt op deelname in de tweede divisie in 2018 in Halmstad (Zweden).