Logo

Cécile Ozer en Magali Charlier hebben in het dubbelspel bij de dames 40+ goud veroverd tijdens de Wereldkampioenschappen voor Veteranen. Yao Changyuan deed dat kunstje over in het dubbelspel bij de heren 65+.

Het deelnemersveld in het Spaanse Alicante is gigantisch te noemen. Met 4585 spelers uit 80 verschillende landen werden de records van Bremen (3650 spelers) uit 2006 en Stockholm (66 landen) uit 2012 simpelweg verpulverd. Binnen deze groteske cijfers is het dan ook bijzonder te noemen dat er twee Belgische duo's op het hoogste schavot terug te vinden zijn.

Cécile Ozer en Magali Charlier, beiden uitkomend op het hoogste damesniveau bij Minerois, vormden dit jaar een onverslaanbaar paar met goud in het dubbelspel (dames 40+) als gevolg. Ozer voegde daar nog een individuele bronzen medaille toe via het enkelspel. Charlier sneuvelde in de 1/8ste finales.

Ook bij de heren (65+ dubbel) wist een Belg het goud weg te kapen. Yao Hangyuan was samen met de Deen Claus Pedersen de beste in deze reeks.

Frédéric Sonnet (heren 40+) en Anja Van Den Berghe (dames 40+) grijpen net naast een medaille. Zij werden in de kwartfinales van het enkelspel uitgeschakeld. Voor het duo Alain Pissoul en David Renard overleefden de 1/8ste finales niet van het dubbelspel bij de heren 40+.

 

Ook in de consulaties wisten enkele van de 90 Belgische deelnemers te scoren. Bij de dames 85+ kon geen van de drie landgenoten zich plaatsen voor de hoofdtabel, maar in de troostreeks overheerste Irène Hecq compleet met zeges op Mireille Migeotte in de finale en eerder ook over Irma Reynaert in de halve finales. Jozef Broeckaert wist bij in het herendubbels (85+) aan de zijde van de Italiaan Celentani beslag te leggen op troostzilver. Datzelfde eremetaal was twee maal weggelegd voor Emile Alomaine bij de 90+. Zowel in het enkel- als het dubbelspel verloor hij de enige wedstrijd in de troostreeksen.