Logo

China en Singapore hebben de belangrijkste titels weggekaapt tijdens de ITTF World Tour Grand Finals 2012 in het Chinese Huangzhou. Individueel waren thuisspelers Xu Xin en Liu Shiwen de beste; in het dubbelspel trokken de duo's Gao Ning/Li Hu en Feng Tianwei/Yu Mengyu aan het langste eind.

De finales van de World Tour 2012 brengt de best presterende en regelmatige spelers van het voorbije jaar uit het circuit bijeen. Bij de heren behaalden de vier eerste reekshoofden de halve finales. Uiteindelijk bleek de Chinees Xu Xin, als eerste geplaatst voor dit evenement, te sterk voor zijn landgenoten Ma Lin en Wang Hao. Bij de dames moest Cheng Meng in de halve finale haar meerdere erkennen in wereldkampioene Ding Ning. Zij moest op haar beurt tevreden zijn met het zilver na verlies tegen Liu Shiwen.

De Chinese spelers vormden in de World Tour zelden identieke dubbelpartners. Hierdoor ontbraken zij op het appel in eigen land voor de finales. Singapore buitte deze gelegenheid dubbel uit. Bij de heren wisten Gao Ning en Li Hu hun status als favoriet waar te maken, terwijl Feng Tianwei en Yu Mengyu als reservekoppel uiteindelijk met de zege gingen lopen.