Logo

In het Chinese Hanghzou zijn donderdag de finales van de World Tour 2012 gestart. De meest regelmatige spelers uit de World Tour nemen het daar tegen elkaar op om de eindtitel. Bij de beloften zijn de winnaars reeds gekend.

De Duitser Patrick Franziska en de Japanse Kasumi Ishikawa veroverden deze titel tegen respectievelijk de Iraniër Noshad Alamiyan en Chen Szu-Yu uit Taïwan.

Ishikawa is op papier de meest logische eindoverwinnares. Nochtans kon ze in de finale revanche nemen tegen Chen Szu-Yu, die haar in de groepsfase nog een 2-4 nederlaag aansmeerde. In het tweede onderlinge duel van het tornooi gaf de Japanse slechts een set prijs.

Patrick Franziska was voor aanvang van de finale op papier de derde sterskte speler. Hij won echter zijn groep, nadat hij groepsfavoriet en tweede reekshoofd Noshad Alamiyan wist te verslaan. Eerste reekshoofd Chen Chien-An, actief in onze Superdivisie voor Etoile Basse Sambre, overleefde zijn groep niet, waardoor Noshad en Patrick elkaar opnieuw ontmoetten in de finale. De Duitser ging voor de tweede maal met de zege lopen.