Logo

Zes geboren Belgen eveneens aan de start in Bremen

Vandaag start in Duitsland de German Open in het kader van de ITTF World Tour. Een opvallende naam in de Belgische selectie is zowaar de Rus Alexey Smirnov.

 

Smirnov is een gekende naam in België dankzij zijn passage bij La Villette Charleroi. Minder gekend is dat Alexey sindsdien ook de Belgische nationaliteit bezit. Hij bleef echter steeds voor zijn geboortefederatie spelen. Tot vandaag. Er zouden wat problemen zijn gekomen tussen Smirnov en de Russische federatie. Het reglement van de ITTF stelt dat een dergelijke speler zich voor individuele tornooien, zoals de ITTF World Tour, ook via het land waarin hij woont mag inschrijven. Smirnov, momenteel het nummer 42 van de wereld, bewandelt dit pad en staat dus op de inschrijvingslijst als Belgische deelnemer.

Heeft België er een topspeler bij voor de interlands? Neen. Aangezien Smirnov in het verleden voor de Russische federatie is uitgekomen, is Alexey voorlopig niet speelgerechtigd voor België op Europese en Wereldkampioenschappen, noch voor enige interland. Nadat Smirnov gedurende drie jaar niet voor Rusland is uitgekomen, kan dit eventueel wijzigen.

Naast de voormalige Rus kent België een bijzonder jonge delegatie in Bremen. De VTTL vaardigde Lauric Jean, Cedric Nuytinck, Robin Devos en Ludovic Bierny af. Voor de AF verschijnen Julien Indeherberg en Emilien Vanrossomme aan tafel. Yannick Vostes trok zijn inschrijving begin oktober terug.