Logo

Publiek verwend met Belgische winnaar

De negende editie van de Flanders Open Tafeltennis kende twee verrassende winnaars. Yannick Vostes wist in eigen land de titel weg te kapen voor topfavoriet Huang Sheng-Sheng. De Hongaarse Szandra Pergel wist zich op de finaledag voorbij de twee sterkste damesspeelsters te knokken.

 

De bezoekers in de Antwerpse sporthal "Het Rooi" werden verwend. Niet alleen wist een Belg onverwacht de finale bij de heren te halen, hij won die ook. Yannick Vostes, vijfde reekshoofd in deze manche van het ITTF Euro-Africa Circuit, kon het zelf niet geloven: "Ongelofelijk!"

De wedstrijd begon nochtans niet goed voor de Waal. "In de eerste set had ik te veel last van zijn service en was hij ook in het tafelspel de betere. Na overleg met Martin (Bratanov, de coach van Vostes) heb ik mijn tactiek aangepast en zo de tweede set veroverd. Daarna was het belangrijk om steeds zelf op voorsprong te blijven in de sets." Bij een 10-6 tussenstand in de vijfde set kwam de Taïwanees Huang Sheng-Sheng nog terug tot 10-9. "Dat was een heel cruciale fase, waarbij de keuze om een time-out te nemen zijn nut heeft bewezen." Vostes maakte na de korte onderbreking het beslissende punt van de set en stoomde in de zesde set door naar de eindzege. "Het was lang geleden dat ik nog zo goed heb gespeeld. Ik voelde me bij aanvang van het tornooi reeds goed, maar had toch niet verwacht om te winnen. Ongelofelijk."

 

Bij de dames ging de eindzege naar de Hongaarse Szandra Pergel. In de halve finale versloeg ze de als tweede geplaatste Slovaakse Balazova, waarna in de finale topfavoriete Sarah Ramirez (Spanje) het onderspit moest delven. "Ik speelde vandaag heel goed. Ik bleef de hele tijd gefocust op de wedstrijden. Het voelde ook als een geluksdag aan vandaag."

Bij een 2-0 tussenstand in sets, zag ze Ramirez echter terugkomen tot 2-2. "Ik ben daarna met meer kracht beginnen spelen." Ook in de zesde set werd het heet onder de voeten van de Hongaarse toen de eerste twee setballen verloren gingen. "Ik ben blij dat ik het nog heb kunnen afwerken in de zesde set, want daarna kon het opnieuw alle kanten uitgaan.