Logo

Lisa Lung en Julien Indeherberg stunten

De eerste dag van de Flanders Open is een sportief succesverhaal geworden voor de Belgische tafeltennissers. Vier landgenoten wisten zich voor de 1/8ste finales te plaatsen in de reeks -21.

 

De 13-jarige Lisa Lung zorgde voor de grootste verrassing. Zij wist al onverwacht haar groep te winnen dankzij drie individuele zeges. Als kers op de taart versloeg ze in de eerste ronde van het hoofdtornooi ook nog Daniela Rozinkova in vijf sets waardoor ze zich bij de beste zestien meisjes plaatst. Morgen wacht een zwaar duel tegen het eerste reekshoofd Balazova.

Behalve Lisa wist ook de Waalse Lauranne Hackemack zich vanuit een underdogpositie eveneens voor die eerste ronde te plaatsen. Daarin was de Duitse Theresa Kraft echter te sterk.

Bij de jongens beschikte België over twee rechtstreeks geplaatste reekshoofden. Lauric Jean en Cedric Nuytinck kregen op de hoofdtabel het gezelschap van groepswinnaars Ludovic Bierny en Julien Indeherberg. Florent Lambiet wist zich via een tweede plaats in zijn poule eveens te plaatsen voor de hoofdtabel.

Nuytinck speelde een degelijke eerste wedstrijd en plaatste zich in drie sets logisch bij de beste zestien. Ludovic Bierny moest zich ontdoen van de Hongaarse kwalificatiespeler Schaffer, iets wat hij in vier sets wist te realiseren. De stunt van de avond kwam echter van  Julien Indeherberg die de sterke Zweed Hampus Soderlund opzij wist te zetten.

Minder goed nieuws kwam er van Lauric Jean, die zijn start in het Antwerpse Rooi net heeft gemist. In een fel bevochten duel moest hij met het kleinste verschil zijn meerdere erkennen in de Franse kwalificatiespeler Paul Gauzy. Ook Lambiet vocht voor wat hij waard was, maar Mehdi Bouloussa bleek te sterk voor hem.

 

Naast de beloften kwamen de ook de volwassenen voor het eerst in actie deze namiddag. Cédric Merchez wist zich daar in de kijker te spelen. Hij won in zeven sets van de Franse groepsfavoriet Alexandre Robinot. Merchez staat momenteel niet meer op de wereldranglijst. Zijn laatste notering dateert van juni 2011, toen hij de 370ste plek bezette. Robinot is op de laatste ranglijst het nummer 354 van de wereld.