Logo

"Als je wil winnen, moet je van iedereen kunnen winnen"

België is reeds verzekerd van vijf deelnemers aan de hoofdtabel bij de heren. Naast Vostes, Nuytinck en Jean prijken ook Devos en Merchez bij de beste 32 spelers van het tornooi.

 

Robin Devos kende een wisselvallige dag vandaag. 's Ochtends ontsnapte hij ternauwernood aan een nederlaag tegen de Zweed Henrik Johansson, terwijl hij in zijn tweede wedstrijd nauwelijks problemen ondervond tegen de Fransman Can Akkuzu.

"Ik ben dit schooljaar begonnen aan mijn universiteitsstudie Rechten en had het moeilijk om in het tornooi te komen. Deze middag heb ik dan toch de juiste mentale klik kunnen maken, wat het niveauverschil deels verklaart. Anderzijds hebben we op training de focus gelegd op een aantal nieuwe dingen. In mijn eerste twee wedstrijden hier in Antwerpen heb ik die met wisselend succes al proberen toepassen, maar tegen Akkuzu heb ik voor zekerheid gekozen en terug meer mijn oude spel op tafel gelegd."

Toch ging ook tegen de Fransman niet alles van een leien dakje. Bij een 10-6 voorsprong in de vierde set kwam Akkuzu terug. "Concentratieverlies, een werkpunt voor me", klonk het eerlijk uit de mond van de Mallenaar. Maar waar denkt hij aan als hij bij 10-9 in het net serveert? "De volgende bal", was het korte maar duidelijke antwoord. "Of ik nu een opslag mis, of een andere slag, het blijft een verloren punt", verklaart hij zichzelf.

Devos heeft, nu hij zeker is van deelname aan de hoofdtabel, niet noodzakelijk een voorkeur voor zijn volgende tegenstander: "Als je wil winnen, moet je tegen iedereen kunnen winnen." Klare taal.