Logo

Liu Jia beste dame in Tsjechië

Christian Süß is aan een nieuw hoofdstuk begonnen in zijn carrière. Na een zware knie-operatie vorige zomer stond de Duitser op het hoogste schavotje in Olomouc.

 

Süß was door de verplichte rust van maanden teruggezakt naar de 52ste plaats op de wereldranglijst en was tijdens de Open van Tsjechië slechts zevende reekshoofd. Zijn landgenoot Patrick Baum voerde het deelnemersveld aan, maar sneuvelde in de tweede ronde reeds tegen de Fransman Abdel-Kader Salifou. Ook de andere reekshoofden werden vroegtijdig uitgeschakeld waardoor Christian in de halve finale op de Japanner Taku Takakiwa (ITTF-51) botste. Een haalbare kaart voor de Duitser die met 4-1 won.

In de andere halve finale stonden Yuto Muramatso (ITTF-129) en Jeong Sang Eun (ITTF-81) tegenover elkaar. De Zuid-Koreaan won in zes sets en werd dus de opponent van de herboren Duitser. Na twee nipte setzeges voor beide spelers nam Süß in de volgende twee sets ruim afstand van de Koreaan. Na een nieuwe spannende vijfde set was het pleit echter beslecht in het voordeel van Christian.

 

Bij de dames ging de eindzege naar de genaturaliseerde Oostenrijkse Liu Jia (ITTF-41). Het vierde reekshoofd in Olomouc versloeg in de finale de Japanse Misako Wakamiya (ITTF-56) in zes sets. Eerste reekshoofd Yang Haeun ging er in de kwartfinales uit tegen een andere Japanse, terwijl Liu Jia zelf afrekende met de Zuid-Koreaanse Jeon Jihee die als tweede hoogste speelster op de inschrijvingslijst stond.