Logo

Tafeltenniscircus landt opnieuw in Europa

Toptafeltennissers krijgen na de Olympische Spelen van Londen slechts weinig rust. Vorige week werd er nog in China gestreden, deze week ontmoeten de spelers elkaar in Olomouc voor een nieuwe manche in de ITTF World Tour 2012.

 

De Belgen zijn in Tsjechië ook van de partij met vijf deelnemers. Yannick Vostes voert de Belgische delegatie aan met in zijn zog Lauric Jean, Cedric Nuytinck, Julien Indeherberg en Florent Lambiet. Ondanks de matige bezetting in dit toernooi, Patrick Baum (ITTF-22) is er eerste reekshoofd, dienen alle Belgen zich via de kwalificaties te plaatsen voor de hoofdtabel. Yannick Vostes is als enige landgenoot groepsfavoriet in deze kwalificatieronde, waarin enkel de groepswinnaars zeker zijn van plaatsing voor de eerste ronde. Twaalf van de twintig spelers die tweede eindigen in hun groep stoten eveneens door.

In het dubbelspel treden de spelers van de Leuvense Topsportschool, Lauric Jean en Cedric Nuytinck, samen aan. Yannick Vostes zal aan de zijde van Julien Indeherberg spelen. Florent Lambiet krijgt aan de tafel het gezelschap van de Wit-Rus Kyril Barabanov.

De vier jongste deelnemers zullen ook deelnemen aan de beloftenreeks in Olomouc. Jean en Nuytinck zijn groepsfavoriet om zich bij de beste zestien spelers van het tornooi te plaatsen. Indeherberg en Lambiet zullen moeten stunten om zich voor de hoofdtabel te plaatsen want enkel de groepswinnaar overleeft de kwalificaties.