Logo

Hao Shuai rijgt top-skalpen aan elkaar

Twee verrassende winnaars van de Harmony Open van China dit jaar. Hao Shuai en Chen Meng gaan in eigen land met de titel lopen.

 

Voor Chen Meng (foto) is het de tweede eindzege in de ITTF World Tour 2012 na een eerdere zege in Qatar. In de finale bij de dames versloeg ze haar landgenote en eerste reekshoofd Liu Shiwen in zeven sets.

Opvallend in de Chinese delegatie is het ontbreken van àlle Olympische deelnemers. De Olympische kampioenen (heren en dames) kregen de nodige rust in Suzhou waardoor het veld voor de andere lokale spelers open lag. Bij de mannen ging uiteindelijk Hao Shuai met de titel lopen.

Voor Shuai was het tornooi een echt sprookje met zeges op Timo Boll (2de ronde), Vladimir Samsonov (kwartfinale), Xu Xin (halve finale) en uiteindelijk de ervaren Wang Liqin in de finale.

Vanuit Belgisch perspectief zijn de prestaties van de Taïwanees Chen Chien-An nog het vermelden waard. De voltijdse speler van Etoile Basse Sambre wist na het overleven van zijn kwalificatiegroep zowel de Singaporees Gao Ning als de Oostenrijker Robert Gardos aan zijn lijst van overwinningen toe te voegen.