Logo

Eigenlijke werk begint vandaag voor Belgische deelnemers

Na twee relatief rustige voorbereidingsdagen staan Cedric Nuytinck en Lauric Jean beiden op de hoofdtabel tijdens de Open van Brazilië. De twee spelers van de Leuvense Topsportschool hebben zich eveneens makkelijk gekwalificeerd voor de kwartfinales bij de beloften.

 

Dat een Belg de halve finales van de beloften haalt staat nu al vast, want om 15u45 plaatselijke tijd ontmoeten Lauric en Cedric elkaar in die kwartfinale. De winnaar van het onderlinge duel treedt dan aan tegen de winnaar tussen de Amerikaan Timothy Wang (ITTF-397), ooit nog op de sterktelijst bij Sokah Hoboken, en de Braziliaan Hugo Calderano (ITTF-291).

Beide landgenoten hebben zich via de kwalificatiepoules ook geplaatst voor de hoofdtabel in Santos, waar ze Jean-Michel Saive vervoegen. Nuytinck (ITTF-345) neemt het daarin op tegen de Braziliaan Thiago Monteiro (ITTF-130), dit seizoen in Superdivisie actief voor Sokah Hoboken. Jean (ITTF-275) staat tegenover de Indiër Soumyajit Ghosh (ITTF-168), wat mogelijk een vervolg krijgt in de finale bij de beloften als er geen verrassende uitslagen vallen. Saive (ITTF-60) tenslotte opent zijn tornooi tegen thuisspeler Hugo Calderano (ITTF-291). Ook Saive en Lauric ontmoeten elkaar bij winst in de volgende ronde.

Lauric en Cedric spelen op de derde speeldag tevens hun eerste dubbelpartij in Brazilië. Tegenstanders van dienst is het gelegenheidsduo van de Deen Allan Bentsen en de Slovaak Lubomir Pistej.