Logo

Lauric en Cedric stoten door naar kwartfinale in dubbelspel

Jean-Michel Saive kon geen stempel drukken tijdens de Open van Brazilië. Hij werd genadeloos uitgeschakeld door een lokale speler.

 

Saive (ITTF-60) bereidt zich in Brazilië voor op zijn zevende deelname aan de Olympische Spelen, maar dat eindigt dus vroegtijdig. Zijn eerste wedstrijd is meteen ook de laatste. Thuisspeler Hugo Calderano (ITTF-291) versloeg onze landgenoot in vier sets (-8, -9, -7, -10).

Voor Lauric Jean en Cedric Nuytinck zit het tornooi er bij de heren ook op. Zij wisten zich via de kwalificaties te plaatsen voor de hoofdtabel, maar werden daarin uitgeschakeld door een sterkere speler. Lauric (ITTF-275) wist bijna te stunten tegen de Indiër Soumyajit Ghosh (ITTF-168), maar moest zich uiteindelijk in de belle (-10, 8, -9, 10, -10, 10, -5) gewonnen geven. Cedric Nuytinck (ITTF-345) wist een set (-7, 11, -12, -8, -9) af te snoepen van de Braziliaan Thiago Monteiro (ITTF-130).

De jonge Belgen zijn wel nog actief in het dubbelspel, waar ze zich verrassend wisten te plaatsen voor de tweede ronde na een bijzonder nipte winst op het Pools/Slovaakse duo Bentsen/Pistej (9, 10, -11, -9, 10). In de kwartfinale wacht later deze dag een ontmoeting met thuisspelers Monteiro en Tsuboi.

Ook bij de beloften zijn Jean en Nuytinck nog actief. In een onderling duel strijden ze om een plaats in de halve finale.