Logo

Shen Yanfei beste bij de dames

De voorbije week werd in Kobe de Open van Japan gespeeld. Jun Mizutani ging in eigen land met de eer lopen, terwijl de Spaanse Shen Yanfei verrassend de sterkste was bij de dames.

 

Mizutani was nochtans niet de topfavoriet bij aanvang van het tornooi. Die eer was weggelegd voor de Duitser Timo Boll, die zijn herintrede maakte in de ITTF World Tour. De Duitser werd in de tweede ronde echter reeds uitgeschakeld door de jonge Zuid-Koreaan Young Jung Sik, die uiteindelijk pas in de kwartfinales sneuvelde tegen zijn landgenoot Oh Sang Eun.

Mizutani, tweede reekshoofd in Kobe, werd pas in de kwartfinales voor het eerst echt getest: hij slaagde nipt met winst in de belle tegen Ryu Seung Min. Ook in de halve finale was een zevende set noodzakelijk tegen de verrassende Rus Alexander Shibaev. De finale tegen Oh Sang Eun eindigde na zes sets in het voordeel van de thuisspeler.

 

Bij de dames ging het eerste reekshoofd, Kasumi Ishikawa, er eveneens in de tweede ronde uit. Zij verloor van de Singaporese Yu Meng Yu. Wang Yue Gu, het tweede reekshoofd bij de dames, ging er echter in hetzelfde stadium uit tegen de Spaanse Shen Yan Fei. Als in de kwartfinales ook het derde reekshoofd (Feng Tian Wei uit Singapore) sneuvelt lijkt de weg open voor thuisspeelster Ai Fukuhara, de vierde sterkste speelster aanwezig in Japan. Helaas bleek de genaturaliseerde Spaanse echter een maatje te sterk voor zowel de Japanse als Kim Kyung Ah, de tweede finaliste.

Voor de jonge Kasumi was er wel nog eer weggelegd bij de beloften: deze reeks won ze, na een aarzelende start met twee belles, autoritair. Bij de jongens toonde Jung Young Sik dat zijn kwartfinale bij de heren geen toevalstreffer was. Als tweede reekshoofd wist de Zuid-Koreaan uiteindelijk met de zege gaan lopen nadat hij thuisspeler Jin Ueda, de killer van eerste reekshoofd Chen Chien-An, had opzij gezet.