Logo

Devos haalt kwartfinale tegen winnaar

 

De genaturaliseerde thuisspeler Tan Ruiwu wint in Zagreb het tweede tornooi in het kader van het nieuwe Euro-Africa Sattelite Circuit. Robin Devos was de beste belg met een kwartfinale bij de heren en een halve finale bij de beloften.

 

Devos (ITTF-380) plaatste zich voor zijn kwartfinale na een nieuwe performance tegen de Oostenrijker Martin Storf (ITTF-300) en winst op de Sloveen Gregor Zafostnik (ITTF-436). De uiteindelijke winnaar Tan Ruiwu (ITTF-73) bracht onze landgenoot uiteindelijk tot staan na een zege in vijf sets. Ruiwu moest in de halve finale tot het uiterste gaan om zijn status als eerste reekshoofd ten gelde te maken tegen de Rus Paykov, maar had in de eindstrijd weinig problemen met zijn landgenoot Roko Tosic, die eerder Benjamin Rogiers uitschakelde in de 1/8ste finale.

Ook bij de beloftes was Robin de beste landgenoot aanwezig met een halve finale, die hij met klein verschil verloor van de zilveren medaillewinnaar Mizuki Oikawa, een nog niet geklasseerde Japanse speler die in Wit-Rusland nog de beste was. Julien Indeherberg sneuvelde onder dezelfde handen in vijf sets tijdens de kwartfinale.

Bij de dames ging de titel naar de Hongaarse Szandra Pargel, die de Russin Polina Mikhailova in de finale versloeg.