Logo

Olympiërs Gao en Kim tonen goede vorm

Vorige week werd in het Zuid-Amerikaanse Chili een nieuwe manche van de ITTF World Tour gespeeld. De Singaporees Gao Ning en de Zuid-Koreaanse Kim Kyung Ah verlieten de arena met een gouden medaille.

 

De Belgen maakten de afreis naar Zuid-Amerika niet. Van de topspelers was Jun Mizutani de enige vertegenwoordiger uit de top 20; China was zelfs helemaal afwezig. Bij de dames was de top iets beter vertegenwoordigd met Feng Tian Wei, Kasumi Ishikawa, Ai Fukuhara, Li Jia Wei en Kim Kyung Ah.

Net zoals in Spanje kon Mizutani zijn rol als eerste reekshoofd niet waarmaken. Hij verloor in de kwartfinales van zijn landgenoot Kazuhiro Chan, die echter tevreden moest zijn met zilver na 1-4 verlies van tweede reekshoofd Gao Ning (Singapore).

Ook voor Feng Tian Wei eindigde het tornooi vroeger dan voorzien toen ze in de kwartfinale het onderspit moest delven tegen de 18-jarige Zuid-Koreaanse Yang Ha Eun. Zij verloor op haar beurt haar halve finale van landgenote Kim Kyung Ah, die in de finale ook de betere bleek van Li Jia Wei en zo haar tweede opeenvolgende zege in de ITTF World Tour boekt.