Logo

Zuid-Korea boven bij de dames

De Taïwanees Chuang Chih-Yuan heeft in Almeria de Open van Spanje gewonnen, een van de tornooien in het kader van de ITTF World Tour. Bij de dames ging de eindzege naar de Zuid-Koreaanse verdedigster Kim Kyung Ah.

 

De basis voor zijn winst legde Chuang reeds in de halve finales, waarin hij eerste reekshoofd Jun Mizutani in zeven sets wist te kloppen. In de finale nam hij vervolgens de maat van de Zuid-Koreaan Lee Jung Woo, die voordien Vladimir Samsonov de weg versperde.

Zuid-Korea behaalde wel een gouden medaille bij de dames. Verdedigster Kim Kyung Ah versloeg haar landgenote Yang Ha Eun in de finale met 4-1. De SIngaporese Feng Tianwei, eerste reekshoofd in Spanje, sneuvelde reeds in de kwartfinales tegen de genaturaliseerde thuisspeelster Shen Yan Fei.

Japan kon wel zegevieren in het dubbelspel: Mizutani veroverde aan de zijde van Kenji Matsudaira het goud ten koste van eerste reekshoofd Yang/Zhan (Singapore). Kim Kyung Ah wist een tweede gouden medaille toe te voegen aan haar palmares. Samen met Park Mi Young bleven ze in zes sets voor het Duitse duo Wu/Silbereisen.

Bij de beloftes ging het kampioenschap naar Kim Dong Hyun (Zuid-Korea) en Kasumi Ishikawa (Japan).