Logo

Vier Belgen blijven actief in World Tour 2012

Nadat vorige week de ITTF World Tour 2012 begon in Hongarije, landt de internationale tafeltennistop deze week in Slovenië. Vier Belgische beloften reisden mee.

 

Cédric Nuytinck, Lauric Jean, Robin Devos en Julien Indeherberg treden deze week aan in Velenje. Daar meten ze zich, net als in Boedapest vorige week, met de wereldspelers uit maar liefst 48 landen. De vier landgenoten treden aan bij zowel de heren, de beloften als het dubbelspel. Robin Devos speelt daar aan de zijde van Julien Indeherberg, terwijl Cedric Nuytinck en Lauric Jean net als in Hongarije een duo vormen.

Geen van de vier jongelingen is groepshoofd in de kwalificaties van het tornooi waardoor ze allen moeten stunten om de hoofdtabel te bereiken. De Open van Slovenië is met andere woorden opnieuw sterk bezet. De Chinese topspelers zijn, net als in Hongarije present, en ook een deel van de Europese top wil zijn zegje doen. De deelnemerslijst in Velenje is zowat evenwaardig als vorige week.

Nuytinck is opnieuw het 16de reekshoofd bij de beloften (-21) en hoeft zich dus niet door de kwalificaties te spelen. Lauric, Robin en Julien zijn groepshoofd in hun respectievelijke kwalificatiegroep. Ook in het dubbelspel moeten beide duo's kwalificatiewedstrijden spelen.