Logo

Yannick Vostes en Benjamin Rogiers hebben hun halve finale niet overleefd.

Het Belgische duo is tijdens de Open van Marokko het eerste reekshoofd in het heren dubbelspel, maar heeft die favorietenrol niet kunnen waarmaken. Na eerdere zeges tegen Algerijnse en Egyptische tegenstanders, verloren Vostes en Rogiers in hun halve finale van het Spaanse duo Jesus Cantero/Marc Duran.

De Belgen konden op geen enkel moment een echt gevaar vormen voor de Spanjaarden, die geen enkele set verloren.

Vostes kan zich nu volop richten op zijn kwartfinale in het enkelspel deze avond tegen de Portugees Marcos Freitas. Rogiers werd in Rabat reeds in de eerste ronde uitgeschakeld. Zijn tornooi zit er nu op.

Yannick en Benjamin vormen al een tijdje een uitstekend dubbelpaar. Vorig jaar werden ze in extremis toegelaten tot de ITTF Pro Tour Grand Finals waar ze, ondanks de rugproblemen van Yannick, een bronzen medaille wisten te behalen.

Dit jaar staan ze voorlopig op een 67ste plaats in de Pro Tour Ranking, na hun kwartfinale in de Open van Brazilië. De Hassan II Open van Marokko is bovendien pas hun tweede tornooi van dit jaar. Ze moeten samen minstens vier keer deelnemen aan een ITTF Pro Tour-evenement om aanspraak te kunnen maken voor een nieuwe deelname aan de Grand Finals.

Resultaten

1ste ronde: Djaziri/Ourahmoune (3 - 0: 9, 7, 8)
2de ronde: El-Beilali/Nadim (4 - 1: 16, 6, 9, -5, 5)
1/2 finale: Cantero/Duran (0 - 4: -7, -8, -8, -7)