Logo

Yannick Vostes en Benjamin Rogiers hebben hun wedstrijd in de kwartfinales dubbelspel gewonnen.

Vostes en Rogiers, eerste reekshoofden tijdens de Open van Marokko, hadden het bij aanvang van de wedstrijd moeilijk tegen het Egyptische duo El-Beilali/Nadim maar konden de eerste set toch naar zich toe trekken. Daarna namen ze steeds meer het overwicht. Enkel de vierde set moesten ze nog prijsgeven.

Onze landgenoten plaatsen zich hierdoor voor de halve finales in Rabat. Daarin nemen ze het op tegen de Spaanse duo Jesus Cantero en Marc Duran die voorbij het gelegenheidspaar Freitas/Szymanski zijn geraakt.

Yannick en Benjamin vormen al een tijdje een uitstekend dubbelpaar. Vorig jaar werden ze in extremis toegelaten tot de ITTF Pro Tour Grand Finals waar ze, ondanks de rugproblemen van Yannick, een bronzen medaille wisten te behalen.

Dit jaar staan ze voorlopig op een 67ste plaats in de Pro Tour Ranking, na hun kwartfinale in de Open van Brazilië. De Hassan II Open van Marokko is bovendien pas hun tweede tornooi van dit jaar. Ze moeten samen minstens vier keer deelnemen aan een ITTF Pro Tour-evenement om aanspraak te kunnen maken voor een nieuwe deelname aan de Grand Finals.

Resultaten

1ste ronde: Djaziri/Ourahmoune (3 - 0: 9, 7, 8)
2de ronde: El-Beilali/Nadim (4 - 1: 16, 6, 9, -5, 5)
1/2 finale: Cantero/Duran