Logo

Na een kwalificatiedag kennen de Belgische deelnemers in Rabat hun eerste tegenstanders.

In een dag met weinig verrassingen werden vandaag de kwalificaties van het twaalfde ITTF Pro Tour tornooi gehouden. Slechts twee onbekende groepshoofden wisten zich niet te plaatsen voor de hoofdtabel. Het lot was bovendien vier andere tweedes gunstig gezind.

De Belgen kennen sinds kort hun eerste tegenstander tijdens de Open van Marokko. Jean-Michel Saive (ITTF-36) krijgt als tweede reekshoofd een lucky loser voorgeschoteld. De Belgische kampioen opent tegen thuisspeler Abderrafiq Aguida (ITTF-813).

Yannick Vostes (ITTF-144) zit in de helft met Vladimir Samsonov, die hij ten vroegste in de halve finale kan ontmoeten. Yannick start tegen de Algerijn Mohamed Sofiene Boudjadja (ITTF-580), die de tegenstander van Saive in zijn poule met 4-1 versloeg. Bij winst ontmoet Vostes de Spanjaard Carlos Machado of de Fransman Thomas Le Breton.

Benjamin Rogiers (ITTF-263) zit in hetzelfde kwart als Vostes en krijgt de op papier zwaarste tegenstander tegenover zich. Hij moet voorbij de Fransman Stephane Ouaiche (ITTF-373) geraken voor een hoogstwaarschijnlijke ontmoeting met de Portugees Marcos Freitas, het 3de reekshoofd in de Hassan II Open.