Logo

Het thuisland levert zes halve finalisten

Dat Japan aan een opmars bezig is op tafeltennisgebied was al langer te merken, maar in eigen land kan je er niet meer naast kijken. In de kwartfinales van de Open van Japan was een op twee spelers van eigen bodem.

Enkel twee dames moesten daarin hun meerdere erkennen in regerend wereldkampioen Singapore. Feng Tianwei en Wang Yuegu overwonnen hun Japanse tegenstanders. Uit de top vier sneuvelde enkel Sayaka Hirano (ITTF-11) tegen Wang Yuegu (ITTF-12). Japan behaalt minstens zilver dankzij Ai Fukuhara en Kasumi Ishikawa die onderling mogen uitmaken wie de finale bij de dames mag spelen.

Bij de heren is de thuisdominantie nog sterker aanwezig. Daar gaan de vier medailles naar het thuisland. Jun Mizutani (foto), een van de twee overgebleven reekshoofden, stootte door na winst tegen de Tsjech Petr Korbel (4-3) en de Singaporees Li Hu (4-2). Hij neemt het in zijn halve finale op tegen Taku Takakiwa (ITTF-97), die de jonge Chinees Liu Yi een halt toeriep. Seiya Kishikawa, het vijfde reekshoofd bij aanvang van het tornooi in Kobe stuntte tegen Chuang Chih-Yuan. Zijn volgende tegenstander is de Olympische Jeugdkampioen Koki Niwa (ITTF-77), die in de kwartfinales sterker bleek dan de Chinees Song Hongyuan.

Halve finales

{tab title="heren"}

  • Jun Mizutani - Taku Takakiwa
  • Seiya Kishikawa - Koki Niwa

{tab title="dames"}

  • Feng Tianwei - Wang Yuegu
  • Ai Fukuhara - Kasumi Ishikawa

{/tabs}