Logo

Oh Sang Eun en Ryu Seung Min grootste verliezers van de dag.

Het was bijltjesdag vandaag tijdens de Open van Japan. Heel wat reekshoofden sneuvelden reeds in de eerste ronde in Kobe: slechts vijf heren wisten hun eerste wedstrijd van het elfde ITTF Pro Tour evenement in 2011 te winnen. De grootste verrassingen waren de nederlagen van Oh Sang Eun (foto) en Ryu Seung Min. De Zuid-Koreaanse nummers twee en drie van het tornooi mochten beiden hun koffers pakken, samen met al hun landgenoten. De Japanse en Chinese jeugd laten hun krachten voelen.

Ook bij de dames werden enkele reekshoofden verrast. Zeven van hen verlaten het tornooi na de eerste ronde. De echte toppers wisten wel door te stoten naar de volgende ronde: het hoogste slachtoffer was de Koreaanse Park Mi Young, het achtste reekshoofd.

De twee resterende Europese spelers blijven actief. De Tsjech Petr Korbel versloeg thuisspeler Hiromitsu Kasahara en maakt zich nu op voor de topper tegen Jun Mizutani, het eerste reekshoofd in eigen land. De Spaanse Shen Yanfei versloeg thuisspeelster Maeda Miyu. Haar volgende tegenstandster is de verrassende Lee I-Chen uit Taïwan.