Logo

Jun Mizutani is eerste reekshoofd op eigen bodem.

De 22-jarige Japanner, momenteel het nummer 6 van de wereld, is de hoogst gerangschikte speler tijdens het 11de tornooi van de ITTF Pro Tour 2011. Voor Mizutani de uitgelezen kans om na Zuid-Korea (2009) en Hongarije (2010) een derde titel aan zijn palmares toe te voegen.

De eerste afspraak in de ExCel Area van Londen, voor de Pro Tour Grand Finals, ligt nog een eindje weg voor de Japanner. Het tornooi in eigen land is nog maar zijn vierde deelname aan de ITTF Pro Tour dit jaar en alle reeds gespeelde tornooien bevonden zich in Azië. Enkel spelers die aan zes tornooien deelnemen of in drie continenten aantreden maken kans op een van de 16 tickets voor de finale. Vorig jaar was Jun Mizutani nog eindwinnaar van de Pro Tour.

Na Mizutani bestaat de top 5 in Kobe uit Oh Sang Eun (Zuid-Korea),  Ryu Seung Min (Zuid-Korea), Chuang Chih-Yuan (Taïwan) en Seiya Kishikawa (Japan). China vaardigt, net als in Zuid-Korea, haar jeugdspelers af. In Incheon stichtten ze nog een waar slagveld onder de reekshoofden aan; benieuwd of ze deze prestatie kunnen bevestigen. De Europese top laat verstek voor Japan: de Tsjech Petr Korbel is de sterkste Europeaan (ITTF-71) en is nog net het 16de reekshoofd. De andere Europeanen zijn de Fransen Simon Gauzy en Tristan Flore, bijgestaan door de Kroaat Tan Ruiwu.

Bij de dames is Feng Tianwei de grootste favoeriete. De Singaporese (ITTF-6) heeft de form duidelijk te pakken en bleef ongeslagen tijdens het China vs. World-evenement en de Open van Zuid-Korea. Haar grootste tegenstanders komen uit het gastland: Kasumi Ishikawa (ITTF-9), Ai Fukuhara (ITTF-8) en Sayaka Hirano (ITTF-13) vervolledigen de top vier. Ook hier ontbreken de Europese dames op het toneel: bij de zestien reekshoofden vinden we enkel de Spaanse Shen Yanfei terug. Zij verloor vorige week in Zuid-Korea als titelverdedigster nog in de eerste ronde. Daarnaast zal ook de Welsche Naomi Owen de verre verplaatsing naar Kobe maken.