Logo

Dimitrij Ovtcharov wint na Brazilië ook in Zuid-Korea.

De overwinning in Brazilië kon nog als "normaal" beschouwd worden aangezien de Duitser er als eerste reekshoofd aan de start kwam. In Incheon (Zuid-Korea) was dat niet het geval: zowel de Chinese als Zuid-Koreaanse jeugd zorgden er immers voor de nodige brokken. Ovtcharov was tijdens het tiende ITTF Pro Tour-tornooi het enige reekshoofd dat hieraan kon ontsnappen en versloeg in de finale de sterk opkomende thuisspeler Lee Sang Su met 4-1.

De Zuid-Koreaan, eerder op het jaar nog winnaar van de Open van Polen, moest zich ook in eigen land door de kwalificaties worstelen. Nadien versloeg hij nog de Singaporees Gao Ning, de Japanner Kaii Yoshida en landgenoot Ryu Seung Min om uiteindelijk in de halve finale de jonge Chinees Lin Gaoyuan een halt toe te roepen.

Eerste reekshoofd Joo Se Hyuk sneuvelde in de halve finale tegen de uiteindelijke winnaar Ovtcharov. Tweede reekshoofd Oh Sang Eun werd in de kwartfinales in de belle verslagen door Lin Gaoyuan.

Bij de dames heeft de Singaporese Feng Tianwei haar titel heroverd. In de finale was ze duidelijk de betere van thuisspeelster Moon Hyun Jung. De Spaanse Shen Yanfei, vorig jaar nog winnares in Zuid-Korea, sneuvelde al in de eerste ronde tegen de Japanse Yuka Ishigaki.

Resultaat

  • Dimitrij Ovtcharov - Lee Sang Su (4 - 1: 9, 6, -11, 9, 9)
  • Feng Tianwei - Moon Hyun Jung (4 - 0: 4, 3, 6, 8)