Logo

Tijdens de Open van China bleek Ma Lin eens te meer ongenaakbaar.

De Aziatische top zakte af naar Shenzen voor het negende tornooi in het kader van de ITTF Pro Tour 2011. Bij de heren waren slechts 7 Europese inschrijvingen op 62 deelnemers. Enkel Oostenrijk, Zweden en Turkije vaardigden spelers af. Chen Weixing was de enige die zich bij de 16 reekshoofden kon rekenen.

Een van de grootste verrassingen op het tornooi was de uitschakeling van wereldkampioen Zhang Jike in de tweede ronde. Het tweede reekshoofd op de Volkswagen Open van China verloor in de tweede ronde van de Zuid-Koreaan Seo Hyun Deok in een belle.

Toch was het China boven vanaf de halve finales: zowel Wang Hao, Ma Lin, Ma Long als Wang Liqin overleefden de derde ronde. Enkel Wang Hao verloor twee sets. Ma Lin zag zijn kans schoon en wist zich in een zevende set ten koste van de leider van de wereldranking te plaatsen voor zijn 40ste finale in de Pro Tour. Ma Long versloeg Wang Liqin met 4-1.

Het beloofde een spannende finale te worden: Ma Lin staat op dit moment een plaatsje hoger op de wereldranglijst dan zijn tegenstander, maar Ma Long wist in de voorbije 13 wedstrijden wel tien maal te winnen van zijn opponent. Uiteindelijk was het de regerende Olympische kampioen die na zes sets een 20ste titel aan zijn palmares kon toevoegen, zijn eerste sinds de Open van Japan in mei 2008.

Bij de dames was Wen Jia de verrassende winnares. Het huidige nummer 55 van de wereld wist zich via de kwalificaties tot tornooiwinst te knokken met onder andere zeges tegen Guo Yue (halve finale) en Feng Tianwei (finale), telkens in zes sets. Voor de 22-jarige thuisspeelster is het de eerste keer dat ze de kwartfinales overleefde op een ITTF Pro Tour.

Resultaten

  • Ma Lin - Ma Long (4 - 2: -10, 7, -7, 5, 10, 6)
  • Wen Jia - Feng Tianwei (4 - 2: -9, 8, 5, -9, 5, 7)