Logo

Morgen starten zes Belgen in Wladyswawowo aan een nieuw internationaal avontuur.

Op het zesde tornooi in het kader van de ITTF Pro Tour 2011 waren oorspronkelijk acht landgenoten ingeschreven, maar Jean-Michel Saive en Cedric Nuytinck hebben hun deelname afgezegd. Benjamin Rogiers, Lauric Jean, Ludovic Bierny, Emilien Vanrossomme, Julien Indeherberg en Robin Devos zijn wel van de partij in Polen. Zij proberen in een van de 46 poules groepswinnaar te worden om zich dan via een ultieme kwalificatieronde voor de hoofdtabel te plaatsen.

Makkelijk zal het niet worden, want geen enkele Belg is groepshoofd in zijn poule. Benjamin en Lauric hebben de meeste kans als tweede speler in de poule. Alle anderen zijn derde en dus de minst sterke speler in de groep. Dit heeft wel als voordeel dat de Belgen nauwelijks iets te verliezen hebben en bij winst quasi altijd een performance boeken.

Op Rogiers na spelen alle Belgen ook bij de beloften. Lauric Jean, als 17de reekshoofd net niet rechtstreeks geplaatst, zou zich als beste speler in de groep moeten plaatsen voor de hoofdtabel. De andere Belgen zullen hun groepshoofd moeten verslaan willen ze aanspraak maken op die hoofdtabel. Duitsland toonde aan dat dit best mogelijk is.

Naast zes Belgen zijn twee spelers uit de Superdivisie aanwezig in Polen: Andrej Gacina is groepshoofd in zijn poule; Darius Knight is de tweede sterkste speler in zijn groep.

De wereldtop blijft grotendeels afwezig in Polen. Tang Peng (Hong Kong) is als 17de speler van de wereld het eerste reekshoofd. De Chinese grootmacht is afwezig en maakt bijgevolg plaats voor de andere Aziatische landen zoals Hong Kong en Japan. Patrick Baum is als Europeaan de vreemde eend in de bijt als tweede reekshoofd.

Bij de dames zijn wel vijf speelsters uit de top 10 aanwezig, waaronder één Chinese: Guo Yue. De Nederlandse topdames ontbreken.