Logo

Op de sterk bezette Open van Duitsland behaalde Jean-Michel Saive de kwartfinales.

Jean-Michel Saive (ITTF-46) zette een goede prestatie neer met het oog op een rechtstreekse kwalificatie voor de Olympische Spelen na het WK in Rotterdam. Saive wist zich tot in de kwartfinale te knokken na zeges op de Taiwanees Chen Chien-An (ITTF-157), de Tsjech Dmitrij Prokopcov (ITTF-62) en de Zweed Par Gerell (ITTF-39). In de kwartfinale van het sterk bezette tornooi verloor hij in vijf sets van de Chinees Zhang Jike (ITTF-6).

Zhang Jike won uiteindelijk in Dortmund na winst tegen landgenoot Wang Hao in de halve finale en thuisspeler Timo Boll.

Bij de dames ging het vijfde tornooi in het kader van de ITTF Pro Tour naar de Chinese Guo Yan, die in de finale beter was dan haar landgenote en nummer een van de wereld Li Xiaoxia.

Duitsland was niet alleen succesvol voor Jean-Michel Saive, ook de jongere generatie Belgen wist enkele opmerkelijke prestaties te leveren. Ludovic Bierny wist twee performances te boeken en plaatste zich onverwacht voor de hoofdtabel bij de beloften (-21). Julien Indeherberg volgde Ludovic naar die hoofdtabel en vervoegt er Lauric Jean (rechtstreeks geplaatst) en Cedric Nuytinck (wint als groepshoofd zijn poule). Voor allen was dit het eindpunt in Dortmund.

De grootste verrassing kwam echter van debutant Florent Lambiet, de jongste Belgische deelnemer. Hij wist in zijn groep bij de mannen een speler die 700 plaatsen hoger staat gerangschikt te verslaan. Gedurende het hele tornooi legt hij al zijn tegenstanders het vuur aan de schenen, maar een tweede winstpartij zat er niet meer in.

Vanuit de Belgische Superdivisie namen nog enkele spelers deel aan de Open van Duitsland. Andrej Gacina (La Villette Charleroi) overleefde zijn kwalificatiegroep en lootte in de eerste ronde de Chinees Ma Lin. De Kroaat verloor eervol met setwinst van de halve finalist. Paul Drinkhall kende een minder geslaagde Open. Hij verloor als derde reekshoofd in de eerste ronde van het beloftentornooi van de Fertikowski. De hoofdtabel bereikte de Engelsman van Nodo niet na een nipte nederlaag tegen de Singaporees Liu Zhongze in zijn laatste kwalificatiewedstrijd.