Logo

Jean-Michel Saive heeft de eerste ronde op de Open van de VAE niet overleefd.

De 41-jarige Belg, momenteel nummer 46 van de wereld, moest in een bijzonder gelijkopgaande wedstrijd nipt de duimen leggen tegen de Tsjech Dmitrij Prokopcov (ITTF-62). Geen enkele set ging met meer dan het kleinste verschil naar een van beide spelers. Prokopcov versloeg Jean-Mi uiteindelijk met 2-4.

Clubgenoot Andreij Gacina (ITTF-72) wist wel door te stoten door de Oostenrijker Chen Weixing (ITTF-24) in de belle te verslaan.

Chen en Saive zijn niet de enige reekshoofden die in de eerste ronde sneuvelden. In totaal gingen maar liefst elf reekshoofden de boot: Adrian Crisan (tegen Jeong San Eun), Kenta Matsudaira (tegen Joao Monteiro), Petr Korbel (tegen Kuzmin Fedor; reekshoofd in de groep van Rogiers), Alexey Smirnov (tegen Carlos Machado), Kaii Yoshida (tegen Li Hu), Robert Gardos (Tomas Konecny), Yoon Jae Young (Chan Kazuhiro), Christian Süss (Kim Min Seok) en Kirill Skachkov (Koki Niwa).

De Koreaan Jeong San Eun slaagde er in de tweede ronde ei zo na in om Ma Long, eerste reekshoofd, uit te schakelen maar ging in de laatste zet met het kleinste verschil ten onder. Andreij Gacina stootte wel door: hij versloeg de Singaporees Li Hu en speelt morgen tegen Wang Liqin.

Resultaten

  • Jean-Michel Saive - Dmitrij Prokopcov (2 - 4: -9, -9, -10, 9, 10, -9)