Logo

Benjamin Rogiers heeft zich geplaatst voor de hoofdtabel in het dubbelspel op de Open van de VAE.

In Dubai wist hij met zijn gelegenheidspartner, de Canadees Eugène Wang, via twee kwalificatiewedstrijden te plaatsen voor de hoofdtabel. Het Djiboutische duo Farah/Muktar werd moeiteloos opzij gezet. Al-Mohannadi/Almughanne (Qatar) konden een set afsnoepen.

De loting is Rogiers en Wang minder goed gezind. In de eerste ronde spelen ze tegen het tweede reekshoofd, de Chinezen Ma Long en Wang Hao.

Individueel heeft Benjamin (ITTF-241) zijn tweede groepswedstrijd verloren van de Taiwanees Hung Tzu-Siang (ITTF-300). Rogiers eindigt zo derde en laatste in de groep.

Wel geplaatst voor de hoofdtabel is Jean-Michel Saive (ITTF-46), die als 24ste reekshoofd geen kwalificaties diende te spelen. Hij neemt het in de eerste ronde op tegen de Tsjech Dmitrij Prokopcov (ITTF-62), de vierde sterkste speler in de kwalificatierondes. Ploegmaat bij La Villette Charleroi, de Kroaat Andreij Gacina (ITTF-73), heeft zich eveneens geplaatst voor de hoofdtabel. Hij neemt het op tegen de Oostenrijker Chen Weixing (ITTF-24), begin deze maand nog in Luik actief tijdens de Europese Top 12.

Resultaten

  • Benjamin Rogiers - Huang Tzu-Siang (2 - 4: -6, 4, -7, -9, 8, -5)

  • Rogiers/Wang - Farah/Muktar (3 - 0: 3, 2, 2)
  • Rogiers/Wang - Al-Mohannadi/Almughanne (3 - 1: 6, -4, 4, 6)