Logo

Door de hoge belangstelling van de topspelers is het een zware loting geworden voor onze landgenoten aanwezig op de Open van Qatar.

Lauric Jean (ITTF-258) neemt het in de herencompetitie op tegen Jens Lundqvist (ITTF-71) en thuisspeler Fahed Almughanne (ITTF-750). Bij de beloften is Lauric reekshoofd en ontmoet hij Alamian Nima (ITTF-550) en de Qatarees Ali Ali (ITTF-1639).

Cedric Nuytinck (ITTF-311) start tegen de Maleisiër Chai Kian Beng (ITTF-576) en heeft de Koreaan Kim Min Seok (ITTF-43) als tweede speler in zijn poule. In de reeks -21 is hij net als Lauric reekshoofd met als tegenstanders de Rus Vildan Gadiev (ITTF-532) en de niet-gerangschikte Chen Feng uit Singapore.

In de herencompetitie gaan alle groepswinnaar naar de hoofdtabel. Negen tweedes (uit 23 groepen) gaan eveneens door. Bij de beloften is er één tweede uit zeven groepen die samen met de groepswinnaars doorstoot.

De Belgen treffen het allesbehalve bij de loting in het dubbelspel. In de eerste kwalificatieronde moeten ze het opnemen tegen het Zweedse duo Persson (ITTF-37) en Svensson (ITTF-86).

Jean-Michel Saive, Yannick Vostes en Benjamin Rogiers hebben zich uiteindelijk afgemeld voor dit Pro Tour-tornooi.