Logo

Twee jonge Belgen nemen deel aan de Open van Qatar. Drie anderen hebben afgezegd.

Morgen start in Doha de Open van Qatar, het derde tornooi in het kader van de ITTF Pro Tour 2011. Vijf Belgen hadden aangegeven te zullen deelnemen aan het evenement, maar Yannick Vostes en Benjamin Rogiers haakten eind januari al af. Gisteren heeft ook Jean-Michel Saive afgezegd voor het tornooi.

Rest nog de spelers van de Leuvense Topsportschool: Lauric Jean (ITTF-258) en Cedric Nuytinck (ITTF-311). Zij nemen deel aan alle mogelijke reeksen: het hoofdtornooi, de beloften en het dubbelspel.

Timo Boll maakt zijn heroptreden op de internationale scene na problemen met een dijbeenblessure. Hij is uiteraard eerste reekshoofd. Voor het eerst dit jaar komt ook de Chinese hoofdmacht aan bod in de Pro Tour. Uit de top 10 ontbreekt enkel Vladimir Samsonov, dit weekend nog aan het werk te zien in Luik. Winnaar van de top 12, de Griek Kalinikos Kreanga, heeft zich eveneens in extremis afgemeld.

Ook bij de vrouwen is de top 10 nagenoeg compleet aanwezig. Daar ontbreekt enkel de Japanse Ishikawa. Winnares van de Top 12 in Luik, de Nederlandse Li Jiao, ontbreekt op het appel.

De loting voor dit tornooi is nog niet gekend.