Logo

Twee Europeanen in de kwartfinales bij de mannen en de heren samen. Het toont de dominantie van de Aziaten in het tafeltennis.

De Wit-Russische Viktoria Pavlovich en de Duitse Wu Jiaduo hadden de eer om bij de dames als enige Europese spelers de kwartfinales te bereiken. Wu Jiaduo stootte zelfs door tot de halve finale waar ze het onderspit moest delven tegen de latere winnares Wu Yang. Pavlovich ging ten onder tegen eerste reekshoofd Yue Guo.

Bij de heren werden de 7 overgebleven spelers in de achtste finale zonder pardon er uit gekegeld. Thuisspeler Bojan Tokic was nog het dichtst bij een kwartfinale maar moest zich in de belle neerleggen bij de sterkte van de Taiwanees Chuang Chih-Yuan.

Wu Yang, een 19-jarige Chinese verdedigster, won haar allereerste Pro Tour in Velenje nadat ze in de finale haar landgenote Li Xiaoxia in de 7de set met 11-5 versloeg.

China won ook de herentitel dankzij de 21-jarige Xu Xin die zijn tweede Pro Tour-titel te pakken heeft. Net als in Koeweit vorig jaar was hij in de finale te sterk voor zijn landgenoot Ma Lin.